Visie

Civitas is ontstaan door 2 mensen die jaren ervaring hebben in de zorg en welzijn. Je maakt je eigen keuzes net als iedereen ongeacht je beperking, de ontwikkeling ligt in de gast zelf en wij zorgen voor de ondersteuning daarbij. Dit doen wij door middel van het bieden van kleinschalige dagbesteding die gekenmerkt wordt door persoonlijke aandacht als mens midden in de samenleving. Daarnaast willen we onze gemeenschap laten groeien om de sociale vaardigheden en contact verder te ontwikkelen. Gasten activeren en stimuleren elkaar en leren hierdoor veel van elkaar. Samen gaan we opzoek naar de kansen en mogelijkheden die de gast kan laten groeien binnen onze dagbesteding.

Civitas werkt vanuit de gedachte dat we het beste willen voor onze gasten. Daar zijn verantwoordelijkheid, passie en aandacht voor nodig. Maar ook vakkennis en een professioneel oordeel. Dit doen we door kritisch naar onszelf te blijven kijken, door onze sterktes en zwaktes goed in te schatten. Daarnaast vragen we de gasten en hun belanghartigers om feedback, om op deze manier van elkaar te leren.

Civitas wil door middel van persoonlijke benadering, persoonlijke ontwikkeling, veiligheid, bieden van mogelijkheden van sociale contacten en professioneel handelen een fijne en zinvolle dagbesteding bieden.

Missie

Bij Civitas mag je zijn wie je bent! Het accent ligt door middel van persoonlijke benadering, vakkennis en een professioneel oordeel op de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van mensen behorende tot de doelgroep. Wij vinden het van belang om de gast in zijn eigen kracht te kunnen laten werken. Zodat de gasten met een voldaan en gelukkig gevoel naar huis gaat en dan is onze missie geslaagd.